Una vintena d'institucions sanitàries i entitats s'han unit per lluitar contra el tabac a les comarques gironines. L'Agència de Salut Pública de Catalunya, l'Institut Català de la Salut, les institucions que gestionen els hospitals comarcals o els Col·legis de Metges, d'Infermeria i Odontòlegs són alguns dels ens que ahir van constituir la Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme a la Regió Sanitària de Girona, de la que també en formen part la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona, l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut a Girona, l'Oncolliga o l'AECC.

Aquesta aliança, creada en el marc de la VIII Trobada del Programa d'Atenció Primària Sense Fum. Catalunya sense fum... i Girona més!, que va aplegar uns 150 professionals, treballarà conjuntament per evitar l'exposició involuntària al fum ambiental del tabac, prevenir l'inici de l'hàbit tabàquic i promoure'n l'abandonament.

Durant la trobada, els participants van coincidir que cal treballar-hi des de diferents àmbits, no només el sanitari o el normatiu. I és que, segons l'Enquesta de Salut de Catalunya 2015-2016, a Girona un 25,3% de la població fuma, una dada superior a la mitjana catalana.