Els Guardons del Turisme de Catalunya 2017 han reconegut al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, a la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona, i a Naturalwalks. Amb aquests premis, la Generalitat reconeix cada any la feina d'aquest sector i la seva contribució perquè Catalunya sigui una destinació referent a escala internacional.

L'espai natural de la Garrotxa ha estat guardonat en la categoria de Turisme Responsable per ser un dels cinc espais pioners a Europa en aconseguir la Carta Europea de Turisme Sostenible que atorga Federació Europarc i que ostenta des del 2001.

La Facultat de Turisme de la Universitat de Girona ha estat premiada pel projecte Erasmus Mundus European Master in Tourism Managament-EMTM, en la categoria de «Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic», mentre que l'empresa d'Arbúcies Naturalwalks ha estat premiada en la categoria de «Millor experiència turística».

La companyia selvatana proposa una passejada pels paisatges de vinya més emblemàtics de Catalunya, acompanyats d'un especialista en gastrobotànica per descobrir herbes i flors aromàtiques, i un sommelier que mostra com detectar els matisos que produeix la combinació dels vins -principalment de producció ecològica- amb les flors silvestres. L'activitat transmet als visitants els valors de la natura i la importància de la seva conservació.