La Guàrdia Civil ha desmantellat una banda dedicada a la transformació d'Guàrdia Civil armes

Hi ha 7 persones detingudes i en un dels escorcolls es va poder trobar un taller ocult en un amagatall amb l'ajuda d'un georadar.

Els membres de la banda estan acusats de pertinença a organització criminal, fabricació i tinença il·lícita d'armes i usurpació d'estat civil.

L'operació va començar a finals del 2016, després de detectar una sèrie de compres (principalment online) d'armes curtes de fogueig. En establiments de diferents províncies com la de Girona, Madrid, Lleida, , Barcelona i València.

La policia assegura que és una organització perfectament estructurada i jerarquitzada en la qual part dels detinguts, després de comprar les armes detonadores i inutilitzades, les feien arribar a un taller clandestí on les rehabilitaven i les transformaven en capaces de fer foc real.

Aquesta manipulació consistia en una precisa substitució o modificació del canó i després es podia utilitzar munició de foc real.

Suplantaven la identitat

Per fer les compres, l'únic requisit necessari era la presentació del DNI del comprador. Aquest utilitzava identitats suplantades de diverses persones.

Mentre que els altres integrants de la banda es dedicaven a posar aquestes armes, ja modificades, a la venda en el mercat negre.

Ocult en un amagatall

Les detencions s'han produït a Almassora, la Vall d'Uxó (Castelló) i a Sagunt (València). També s'ha fet un escorcoll a Castelló, on s'ha localitzat un taller clandestí que es trobava amagat en un forat.

Per la seva troballa va ser necessari l'ús d'un georadar, ja que estava ocult en una habitació excavada a la planta baixa de l'habitatge a manera de soterrani, al qual s'accedia per una petita porta simulada en una de les parets d'una dutxa.

En aquest taller s'hi va trobar la maquinària i les eines necessàries per a la completa manipulació de les armes. A més, en un dels vehicles utilitzats, hi havia tres armes amagades: pistoles de 9 mil·límetres modificades i ja preparades per a la seva venda en el mercat negre.

L'operació ha estat realitzada pel Grup d'Informació de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, en estreta col·laboració amb la Fiscalia Provincial de Castelló.

Les diligències, juntament amb els detinguts i els efectes intervinguts, han estat posades a disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de Castelló.