El Departament d'Ensenyament potenciarà la Formació Professional dual en el sector de la fusta, a partir del curs 2018-2019, per impulsar aquests ensenyaments i millorar la qualificació professional del personal del sector.

Des d'Ensenyament i del Gremi de la Fusta i el Moble de Catalunya van explicar que el projecte s'emmarca en el Pla Estratègic de la Formació Professional de la Fusta, creat amb l'objectiu d'atendre la demanda de professionals qualificats per part de les empreses del sector, així com en l'adaptació dels currículums formatius a la dinàmica industrial d'aquest àmbit.

En el marc d'aquest pla estratègic, els representants professionals del sector de la fusta treballaran de manera conjunta amb els principals centres de formació que imparteixen les especialitats relacionades amb la fusta a Catalunya.

La feina conjunta d'escoles i centres de producció s'articularà a partir de grups de projectes de treball específics, que mantindran trobades quinzenals.

El Pla abordarà accions dirigides a l'alumnat que estudia ESO o Batxillerat per informar-los sobre les possibilitats professionals que ofereix el món de la fusta, d'altres per mantenir les competències didàctiques del professorat, a més d'accions d'acompanyament professional dels estudiants quan ja hagin acabat la seva formació.

Els detalls del projecte es van avançar ahir, en la presentació d'E l llibre de la fusta, una obra de l'autor noruec Lars Mytting.