El Ripollès ha estat la comarca on els Bombers de la Generalitat han realitzat més serveis a l'entorn natural durant el 2017, concretament un total de 83. D'aquestes sortides la majoria han estat rescats de muntanya (56) i pel que fa a les persones perdudes, s'han registrat 25 casos.

En l'àmbit català, els Bombers han dut a terme 1.362 serveis a l'entorn natural: desglossats en rescats de muntanya (781), recerca de persones perdudes (424), recerca al medi marítim (96), recerca i rescats en el medi fluvial (55), recerca i rescats en coves i pous (6). Pel que fa als períodes amb més serveis, han estat el juliol i l'agost els mesos més intensos amb una xifra de 327.

El 2016 va ser l'any amb més serveis dels darrers 10 anys; un total de 1.410. Amb la davallada de les temperatures i l'arribada del cap de setmana i dels dies del Pont de la Puríssima, en què és previsible una major afluència de persones a la muntanya, els Bombers de la Generalitat fan una crida a extremar les mesures de seguretat per evitar incendis i accidents.