L'Estartit es va despertar dimecres amb una fina capa de gel a la platja, com va informar el meteoròleg Josep Pascual, qui va constatar un augment de la humitat en aquest punt del Baix Empordà. Aquest fet s'observava, a primera hora del matí de dimecres, a través del fenomen de la mar fumejant causat per la baixa temperatura -propera als 0 ºC- i el contrast amb la de l'aigua del mar -de 14 ºC.

L'increment del fred, amb una gelada intensa, i de la humitat també es va fer palès a Torroella de Montgrí -segons les observacions de Pascual-, des d'on es veia una banda de núvols baixos davant de la façana marítima.

Al conjunt dels municipis gironins, les temperatures van ser baixes i les mínimes van acostar-se als 8 graus sota zero a Sant Pau de Segúries (Ripollès), als 7 a Vilobí d'Onyar (Selva) i a Girona (Gironès) es van registrar 5,4 graus negatius. Malgrat el fred, el sol va regnar tot el dia de la Constitució.

Per aquest dijous, el Servei Meteorològic de Catalunya ha anunciat una pujada de les temperatures al litoral i al prelitoral. Pel que fa a les màximes, excepte a prop de la costa, s'espera que seran similars o una mica més baixes que les d'ahir.