Mal mes de novembre a l´aeroport Girona-Costa BravaL´aeròdrom de Vilobí d´Onyar va registrar 46.137 passatgers durant el mes passat, una dada que suposa un descens del 8,2% respecte al novembre del 2016, segons les dades d´Aena

Les males xifres de passatgers d´aquest novembre contrasten amb el creixement sostingut que s´havia anat registrant en els mesos precedents. A un mes per acabar l´any, les instal·lacions de Vilobí han rebut 1.904.205 usuaris, un 17,1% més de passatgers que els que van volar des de l´aeroport gironí entre els mesos de gener i novembre del 2016. Amb tot, l´increment no és prou rellevant com per preveure que es pugui tancar l´any amb l´objectiu dels dos milions d´usuaris anuals aconseguit.

Aquesta disminució de passatgers al final de la temporada alta s´explica sobretot per l´important caiguda d´operacions, un 24% menys d´enlairaments i aterratges que un any enrere.

Concretament, a l´aeroport gironí es van realitzar 693 operacions i, segons les estadístiques del gestor aeroportuari, és la infraestructura de l´estat que més operacions ha perdut en valors percentuals respecte fa un any, ja que el global dels aeroports espanyols han registrat un creixement del 10% de les operacions.

Pel que fa a l´acumulat de l´any de moviments, des de l´aeroport de Girona s´han fet 18.683 operacions en onze mesos, el que suposa un 3% que en el mateix període de l´any 2016.

L´estadística d'Aena també permet veure quin volum de mercaderies s'ha mogut des de l'aeroport de Girona. Aquest novembre, s'han transportat cinc tones, una xifra que fa enfilar l'acumulat d'aquest 2017 fins a les 122,28 tones i suposa un creixement del 170,6%.

Ryanair, imbatible

La majoria dels passatgers que aquest novembre han passat per la terminal de Vilobí d'Onyar, com ja és habitual, han volat en avions de RyanairAixí, l'aerolínia de baix cost irlandesa ha transportat el 83,5% dels usuaris de l'aeroport de Girona (38.553), mentre que la sortida de Jet2 de l´aeroport per l´inici de la temporada baixa fa que la companyia russa Pobeda se situi en segon lloc amb 4.550 passatgers (mil més que el mes d'octubre) i Transavia amb 2.058.

Pel que fa a destins, durant aquest novembre, els més sol·licitats han estat les rutes que enllacen Girona amb Pisa (9.479 passatgers), Eindhoven (7.310), Moscou (4.551), Cagliari (3.565) o Rabat (2.800), un canvi de tendència ja que durant la temporada d'estiu predominaven destinacions angleses i alemanyes.