L'Ajuntament de Tortellà posarà Ajuntament de TortellàcàmeresHo farà per evitar els abocaments incontrolats al costat dels receptacles i per evitar la degradació dels recipients de recollida de residus.

L'Ajuntament ha publicat un ban, en el qual exposa: «Instal·larem càmeres de videovigilància degudament indicades». El text precisa que: «No es tracta de controlar ningú, sinó de prevenir i protegir un mal ús del mobiliari urbà dels espais municipals».

De fa temps, segons l'Ajuntament, Tortellà pateix un problema de mals usos dels contenidors de residus. Hi ha gent que deixa mobles i bosses fora dels recipients i, segons exposa el band, hi ha zones que es poden convertir en «veritables abocadors». En la major part dels casos es tracta d'àrees de contenidors situades en racons

Per tal d'erradicar els mals costums i evitar la degradació dels recptacles de residus, l'Ajuntament ha avisat els veïns de fet que remodelarà i en alguns casos canviarà la ubicació dels espais de recollida de deixalles per tal de millorar-los i condicionar-los.

Exposa: «No podem permetre que es continuïn deteriorant i que s'acabin convertint en veritables abocadors amb els problemes de salut pública que podrien comportar, a banda de la imatge d'abandonament que transmeten».

L'Ajuntament ha avisat que farà els canvis en els dies venidors i ha recomanat als veïns que facin servir bosses d'escombraries normals i no industrials.

Explica que les bosses industrials no entren per la boca dels receptacles i els col·lapsen. També, precisen: «És important que ningú deixi les bosses fora dels contenidors».

Faran canvis, als carrers Sales, Sant Jaume de la Tomba, i en una zona industrial. En aquesta darrera en quedar apartada i fosca, segons l'Ajuntament, hi ha gent que hi llença mobles i deixa bosses fora dels receptacles.