L'ambient és fred a les comarques de Girona aquest matí amb l'excepció de l'Alt Empordà on el vent fa que les temperatures

Les màximes d'avui són curtes i de fet, a dos quarts de deu del matí per exemple, a Girona ciutat hi havia un registre de només 2,6 graus positius o a Fornells de la Selva, de -1,2 graus.

Aquesta situació ve protagonitzada també pels núvols que són presents a la majoria de la demarcació. Està previst que plogui a la tarda però aquest matí, a Figueres amb 6 graus de temperatura, ja ha començat a descarregar. Al Pirineu, seran en forma de neu.

Cal dir que les màximes han quedat curtes mentre que les mínimes han assolit uns registres similars als dels darrers dies: per exemple a Girona ciutat, el mercuri ha caigut fins als 4,8 graus sota zero; a Fornells fins als -5,8 graus i a Cruïlles, fins als 3,1 graus negatius.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per vent i estat de la mar. Aquesta tarda es preveu que bufi més la tramuntana a l'Alt Empordà.

En aquesta àrea de la província, avui ja s'ha registrat una ratxa màxima de 74,52 km/h a Portbou. Aquí la temperatura minima ha estat de 7,1 graus positius i la màxima -a dos quarts de deu del matí- ja era de 10,3 graus.. El mateix ha passat a Roses, on el vent ha començat a bufa, i s'ha arribat a un cop de 43,56 km/hora. La temperatura mínima ha estat de 4,5 graus i la màxima, de 11,6 (a les 9:30hores).