L'Ajuntament de Banyoles que es fan a la capital del Pla de l'Estany. L'estudi l'ha fet una empresa basant-se en els resultats d'unes 500 enquestes a esportistes i acompanyants que han visitat la ciutat per participar en les proves esportives seleccionades. Se'ls ha preguntat sobre les despeses, com ara total de pernoctacions, dietes o compres a comerços, entre d'altres conceptes.

Pel que fa a les proves esportives, l'estudi se centra en dues tipologies. D'una banda les competicions d'un sol dia, que sumen un total d'onze. Són les que tenen un menor impacte econòmic però que es consideren «socialment» rellevants per la seva tradició o interès. És el cas per exemple de la travessia de l'estany, la mitja marató del Pla de l'Estany o la milla urbana. Dels 4,8 milions d'euros aproximats que calculen que les 17 competicions generen, aquest grup aporta un impacte d'uns 220.000 euros.

La segona tipologia recollida són les proves de cap de setmana, ja sigui estatals o també internacionals. Aquestes només sumen 6 competicions però generen la part més important d'impacte econòmic. Concretament, uns 4,2 milions d'euros. Les tres que més ingressos generen són el Campionat d'Espanya de Rem, Campionat d'Espanya de Triatló i l'Open Internacional de les Alforges de horseball.

De la xifra total, la majoria (2,5 milions) es corresponen a pernoctacions, 2 milions es corresponen a despeses com ara dietes, comerç i cultura i els 250.000 euros restants van a parar a les arques municipals per temes d'inscripcions i participació a les curses.