La nova Unitat d'Arrítmies de l'hospital Josep TruetaLa unitat, entre les obres i l'aparellatge, ha suposat una inversió de prop de 4 milions d'euros, ha entrat en servei aquest desembre i permet que l'hospital pugui dur a terme intervencions que fins ara s'havien de programar als hospitals de Barcelona, evitant el desplaçament dels pacients de les comarques gironines.

Des de fa uns mesos, el Trueta ja ha assumit la implantació de desfibril·ladors automàtics implantables cardíacs, els anomenats DAI, que estan indicats per a determinades persones que presenten arrítmies que poden ser mortals.

El fet que el procediment es pugui fer al Trueta permet reduir l'espera dels pacients i que l'hospital de referència de les comarques gironines en pugui fer el seguiment posterior des d'aquí.

Es calcula que quan la nova unitat estigui consolidada es posaran desfibril·ladors a un centenar de pacients gironins cada any.

A la nova sala d'Electrofisiologia, que ja s'ha posat en marxa, s'hi realitzaran anualment uns 300 estudis electrofisiològics encaminats a detectar i tractar irregularitats en el batec del cor, a través de procediments guiats per cateterisme.

La nova unitat està ubicada a la sisena planta de l'hospital Josep Trueta i s'ha equipat amb tecnologia de primer nivell. Consta d'una zona de tractament de les arrítmies, d'un espai de control dels pacients i també comparteix amb la sala d'Hemodinàmica una zona de recuperació amb vuit llits.

Per a la creació de la Unitat d'Arrítmies s'ha hagut d'habilitar un nou espai per a la imatge cardíaca, que s'ha traslladat a la setena planta de l'edifici i s'ha dotat amb aparellatge d'última generació.