El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa estrenarà en els dies vinents llums respectuosos amb el medi ambient. Ara, en procés de fabricació, les lluminàries serviran per il·luminar els camins que condueixen a llocs d'interès, pels quals passa gent en hores fosques.

Dissenyats expressament per marcar els camins, els llums seran instal·lats en el camí del Viacrucis que condueix a la volta del cràter del volcà Montsacopa i en el nou camí entre volcans que ajuntarà el barri de Sant Miquel amb l'Institut Montsacopa i el barri del Morrot.

És un camí denominat vial intervolcànic, perquè la ruta passa per la falda dels volcans Montsacopa i Garrinada. Serà un camí de pas i lleure que s'obrirà en poques setmanes.

Segons ha explicat el regidor de Promoció Municipal de l'Ajuntament d'Olot, Estanis Vayreda (PDeCAT-DC), la idea era que els llums del camí del Montsacopa estiguessin ja instal·lats en els dies de Nadal, però, segons ha explicat, «No ha pogut ser». Ara, la idea és que els puguin posar en el mes de gener.

La col·locació dels llums en el camí cap al volcà es preveu ràpida. «Considero que només hi estarem un matí», ha previst Vayreda.

El motiu és que la instal·lació de conduccions d'electricitat, aigua, fibra òptica i gas al Montsacopa estan acabades des de fa setmanes i només hauran de posar les instal·lacions i connectar-les.

Els llums estaran posats en instal·lacions baixes de formigó pensades per il·luminar la calçada dels camins. Són instal·lacions de disseny d'una gran consistència física que emeten una il·luminació ataronjada.

La idea és evitar la contaminació lumínica, respectar els hàbits dels animals nocturns i fer possible el trànsit de vianants.