Catalunya, Astúries, Cantàbria, Múrcia i el País Basc s'han sumat al sistema de prescripció electrònica de receptes interoperables del Sistema Nacional de Salut (SNS), que permet als pacients retirar les seves medicaments en farmàcies d'una regió diferent de la que resideix, de manera que ja només falten per incorporar-s'hi Madrid, Andalusia, Balears, Ceuta i Melilla.

Així ho va anunciar ahir el Ministeri de Sanitat després de validar la incorporació d'aquestes cinc comunitats, que se sumen a aquest servei comú amb el que ja estaven treballant Aragó, Canàries, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Navarra, el País Valencià, Extremadura, Galícia i la Rioja.

Després de l'autorització del departament d'Dolors Montserrat, les cinc noves comunitats validades iniciaran el servei als ciutadans de forma immediata, tot i que alguna d'elles ho farà durant el mes de gener.

En total s'inclouen 1.344 nous centres de salut i consultoris d'Atenció Primària i 5.252 farmàcies. A més, amb aquesta incorporació ja tenen certificat el servei d'interoperabilitat el 80% dels CAP i el 68% de les oficines de farmàcia, que donen servei al 65% de la població.

L'objectiu, recalca Sanitat, és que els pacients puguin moure i obtenir els seus medicaments prescrits en qualsevol farmàcia de l'Estat, independentment de en quina comunitat hagin estat receptades i sense necessitat de preocupar-se durant els viatges per les dates de dispensació en les que han de retirar la medicació o shaver al seu metge perquè els faci bestretes.