L'estat de suspensió transitòria provocat per l'aplicació de l'article155, segons ha explicat Joan Casas (l'alcalde de Sant Feliu de Pallerols), ha aturat les expectatives de creació del polígon de Llongafollia, l'únic en previsió al terme municipal i l'esperança per a la ubicació d'empreses a la localitat.

Casas ha explicat que, poc abans de l'octubre, l'Ajuntament i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, van establir un compromís per urbanitzar els terrenys del futur polígon. El motiu és que hi havia dues empreses interessades a establir-s'hi.

Després va venir la detenció de Rull i la suspensió del govern i la voluntat va quedar aturada. Segons ell, almenys un dels empresaris interessats, davant de tant de temps, s'ha espavilat per establir-se en un altre lloc. Joan Casas, ahir, va demanar la tornada a l'estabilitat i la formació d'un govern perquè la localitat pugui continuar amb les expectatives de futur i de treball.

L'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols reivindica la urbanització del polígon des de fa uns 25 anys. Es tracta d'uns terrenys situats al costat de la C-63. La Generalitat condiciona la urbanització de l'espai al compromís ferm de les empreses d'establir-s'hi.