L'alcalde de Ripoll, Jordi Munella la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, i i va remarcar que la localitat va optar per «reforçar» el pla d'integració social de la ciutat, abans de canviar-lo, després dels atemptats

Els atemptats a les Rambles de Barcelona i Cambrils van posar al descobert que la cèl·lula gihadista que els havia ideat s'havia gestat a Ripoll. La policia va registrar el domicili de l'imam i el va identificar com el cervell que va idear les actaucions. La localitat va quedar consternada després dels fets i es va crear un servei d'atenció psicològica d'emergència.

La conferència va comptar amb la presència de diversos ponents com el degà de la universitat, Miquel Salvador, el periodista Eduard Berraondo i el professor Laureà Faneca, encara que el fil conductor de l'acte el va portar principalment l'alcalde de Ripoll.

Els diferents ponents van formular preguntes en format d'entrevista dirigides a Munell i els estudiants també van poder disposar de l'oportunitat d'exposar els seus dubtes i qüestions i interactuar amb l'alcalde durant els últims vint minuts de la sessió.

Munell va explicar que després dels atemptats del 17 d'agost l'Ajuntament va oferir «serveis psicosocials a les famílies dels protagonistes dels atemptats», i també va promoure la participació dels ciutadans immigrants en activitats municipals com l'esport, les activitats extraescolars o l'associació de mares i pares d'alumnes (Ampa).

Munell també va fer referència als seus primers anys dins del món de la política, i va parlar de la dificultat de gestionar el seu rol com a alcalde i el seu paper com a diputat al Parlament.

Un seguit d'entrevistes

El projecte que es va iniciar ahir, compta amb la col·laboració d'Alcaldes.eu, una revista en línia dedicada a perfils i entrevistes de gestors municipals, i té com a objectiu establir un vincle entre els alumnes de la universitat i el món de la política i la gestió pública.

La universitat ha programat diverses sessions de dues hores de durada per a aquest projecte, previstes entre els mesos de gener i juny, i estan dirigides principalment els alumnes de gestió pública, encara que tothom pot assistir a les ponències.

El perfil de les persones que protagonitzaran aquests diàlegs són alcaldes de grans capitals, de pobles petits, amb responsabilitats supramunicipals, alcaldes membres d'associacions municipalistes i exalcaldes amb trajectòria política.