El port de Palamós (Baix Empordà) ha estat l'amfitrió d'una visita institucional i empresarial de la comarca del Ripollès per conèixer de primera mà les instal·lacions portuàries, els seus equipaments i el parc de maquinària especialitzada.

En aquesta trobada s'ha fet una primera presa de contacte per buscar sinergies entre el teixit industrial del Ripollès i l'enclavament palamosí.

Aquests futurs ponts han d'ajudar a captar més activitat econòmica per al Ripollès i han de convertir la instal·lació portuària baixempordanesa en la seva porta d'entrada i sortida de mercaderies.

L'activitat comercial que es desenvolupa al Ripollès és clau per a la competitivitat i l'impuls econòmic de la comarca i de la seva àrea d'influència.

Un exemple és la potenciació que es vol donar al polígon industrial Llaudet a Sant Joan de les Abadesses. En aquest escenari es pot potenciar la sortida de l'Eix Vall de Camprodon cap al port de Palamós. Així, la instal·lació portuària palamosina pot jugar un paper cabdal en el futur desenvolupament del teixit industrial del Ripollès.

La delegació del Ripollès ha estat encapçalada per les autoritats següents: l'Alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué; l'Alcalde de Camprodon, Xavier Sala; el Delegat de la Cambra de Comerç de Girona al Ripollès, Joan Vilalta, i el President de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER), Eudald Castells.

Així mateix, els representants de la delegació del Baix Empordà han estat els següents: el Gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, l'Alcalde de Palamós, Lluís Puig, el director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Girona, Pere Saló, i el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Xavier Ribera, entre altres autoritats.