El vent ha obligat a interrompre la circulació de l'R3 entre Puigcerdà i la Tor de Querol de la línia 3, un tram que fins ara es cobria amb limitacions de velocitat però que finalment s'ha optat per cobrir per carretera. A la resta de la línia, però, es presta el servei habitual.

D'altra banda, aquest fort vent que afecta sobretot la província de Barcelona i Tarragona també provoca afectacions en la circulació de trens Per exemple, el servei entre l'Ametlla de Mar i Mont-roig continua tallada davant la previsió de vents superiors als 120 km/h i també s'ha establert un servei alternatiu en bus entre l'Ametlla i Cambrils pels trens de Llarga Distància entre L'Aldea i Tarragona.

A més aquestes circumstàncies meteorològiques provocaran limitacions de velocitat a la zona de la demarcació de Tarragona el que provocarà retards als trens de les línies R13, R14 i R15, segons Renfe.

Protecció Civil, per la seva banda, ha rebut prop de 200 trucades per incidències relacionades amb el vent fins a dos quarts de deu del matí.

La majoria, 107, s'han registrat al Barcelonès per obstacles a la calçada i risc estructural exterior (uralites i tendals) i a la capital, Barcelona, s'ha registrat un cop de 81,7 quilòmetres per hora a dos quarts de sis del matí a l'observatori de Zona Universitària, on feia nou anys que no s'assolia una ratxa tan forta.

A la província de Girona, segons les dades del Meteocat, el Pirineu i l'Alt Empordà són les àrees on bufa més de valent amb ratxes màximes que han superat els 120 quilòmetres a Portbou i Ulldeter.

Per tot això, Protecció Civil de la Generalitat, que manté l'alerta del pla Vencat, hProtecció Civil de la Generalitat,a demanat molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals, i en el moment de ratxes més fortes evitar aturar-se prop de murs de tancament o elements similars que podrien cedir a la forà del vent.