L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat un contracte per redactar el projecte constructiu per incrementar els punts de control de les aigües subterrànies i poder analitzar la variació dels seus volums. El contracte s'ha adjudicat per un import superior als 40.000 euros i es disposarà d'un termini de tres mesos per a dur a terme els treballs de redacció. Així mateix, es contempla que les obres de construcció d'aquests punts de control es podria materialitzar a finals d'aquest any.

En concret, el projecte preveu construir nou piezòmetres a la demarcació de Tarragona i altres sis a les comarques gironines (a Llers, Riudellots de la Selva, Viloví d'Onyar, Cassà de la Selva i dos a Calonge). Aquests nous piezòmetres completaran la xarxa de prop de 270 ja existents a les conques internes de Catalunya. Els nous punts de control permetran ampliar l'abast i detall del nou Programa de seguiment i control pel que fa a les aigües subterrànies, que l'Agència ha d'aprovar el 2018 i serà vigent fins al 2024.

Un cop redactat i aprovat el projecte, es duran a terme els treballs constructius per fer després un assaig del bombament, el mostreig i la sensorització de mesures.

Les extraccions d'aigua subterrània a Catalunya es quantifiquen en una mitjana de prop de 600 hectòmetres cúbics l'any.