Entre 55 i 60 metres d’altura operaris especialitzats en treballs forestals han començat els treballs de desforestació de la cinglera de Castellfollit damunt del Fluvià. Segons ha exposat un dels operaris de l’empresa Salutioma, SL, Xavier Pujolar, treballen, on la paret perd verticalitat i és més favorable al creixement de la vegetació. En conseqüència, és la zona amb més risc de despreniments.

Formats en centres de formació professional forestal, en els propers dies, els treballadors seguiran el perímetre vertical de les dues parts de la cinglera, la del Fluvia i la del Turonell. Ho faran a fins a un 5 metres del límit de la cingleral. Segons ha explicat l’alcalde Miquel Reverter (ERC), aquesta serà la primera fase de la neteja i consistirà en treure la vegetació propera a les cases.

En una segona part dels treballs, els operaris netejaran els camins que baixen al riu, perquè els geòlegspuguin acostar-se a les zones, on la vegetació afavoreix els despreniments i així puguin planificar noves actuacions. L’alcalde, Miquel Reverter, ha considerat que l’acció començada és la primera acció del Pla de Preservació de la cinglera i ha avançat que n’hi haurà més. La previsió és que els treballs durin uns 40 dies. El valor dels treballs és d’uns 60.000 euros