L'entitat ecologista Iaeden

De fet, asseguren que ja s'han vist obligats a replantejar-se moltes demandes que volien tirar endavant per les despeses que suposen els recursos que s'interposen. «És cert que en primera instància no és habitual que t'apliquin costos, però si es presenta un recurs, i es va a segona instància, sí que n'hi ha», argumenta la portaveu de Iaeden, Marta Ball-llosera. De fet, l'entitat s'ha vist obligada a pagar recentment 17.600 euros de costos per un procediment judicial contra Red Eléctrica per la MAT.

Això va fer trontollar la viabilitat de Iaeden, però gràcies a les aportacions que va fer la ciutadania es va acabar salvant; en només tres dies Iaeden va recaptar 19.000 euros per fer front a aquestes despeses. «La veritat és que va ser un autèntic orgull i un èxit veure com la gent es va implicar», ha reblat Ball-llosera.

De moment l'entitat ha aconseguit que un eurodiputat hagi fet una pregunta al Parlament Europeu en aquest sentit, però encara no s'hi ha donat resposta. Amb tot, Iaeden ja s'ha començat a moure i un advocat està estudiant «la manera més viable» de fer aquesta queixa. «No volem quedar-nos en pagar els costos del judici sinó que creiem que li hem de donar una volta més i per això estem estudiant presentar la queixa», ha assenyalat la portaveu de Iaeden, Marta Ball-llosera. Gairebé mig any després, l'entitat ja ha pagat tots els costos llevat d'un, que l'advocacia de l'estat està calculant.