L'alumnat de tercer curs d'ESO del col·legi Vedruna de Palamós ha construït ponts, en una activitat complementària per treballar les estructures a l'assignatura de Tecnologia, que es poden contemplar a l'entrada del centre. Des de l'escola remarquen que els joves han creat ponts -en referència a la metàfora que s'utilitza per palar de l'acostament entre persones amb postures molt allunyades- i que les maquetes construïdes es corresponen a ponts d'armadura reals.

Per materialitzar-los, els alumnes van estudiar de quina manera els cossos poden suportar diferents tipus d'esforços o càrregues.

L'alumnat, en grups petits, va haver de triar un model de pont entre una llista de disponibles; en van buscar informació, sovint en anglès; van esbrinar com repartia les càrregues de compressió i de tracció -cada model de pont ho fa de manera diferent-; vanbuscar exemples de casos reals i, finalment, van construir la maqueta. El treball, fet abans de Nadal, es va acompanyar d'una memòria i una fitxa explicativa.