La branca de la Guàrdia Civil que vetlla per la protecció de la natura i els animals Seprona està investigant l'enverinament d'animalss. Un particular va denunciar que fa dos mesos va haver-hi un intent de liquidar gats amb aquest sistema. Després de passar pel veterinari els dos exemplars afectats es va constatar que havien ingerit raticida i van poder sobreviure.

No és la primera vegada que es produeix aquesta mena d'actuacions al municipi. Temps enrere també s'havia produït amb gossos, tot i que els seus propietaris van preferir no denunciar-ho.

L'alcalde santjoaní Ramon Roqué considera que es tracta d'un fet puntual, ja que ara feia anys que no tenia notícia de fets similars, i afirma que estan «a l'expectativa» dels resultats de la investigació policial. Els fets han passat a la Coromina del Bac i també al Barri Vell. En el cas dels gossos es té constància que en el seu moment el verí es va llençar a dins de patis particulars. El delicte d'enverinament no només afecta el benestar animal, sinó també el medi ambient i la salut pública. El codi penal estableix sancions de fins a 40.000 euros en cas que se n'identifiqui l'autor.