L'operació de compravenda del solar de l'antiga fàbrica Alzamora ha congelat les intencions de l'Ajuntament d'Olote posar en sentit únic el carrer Pou de Glaç, un dels principals eixos viaris d'Olot.

Segons va explicar l'alcalde Josep Maria Corominas (PDeCAT), en el darrer ple, l'operació va tenir lloc a finals desembre i els nous propietaris ja s'han posat en contacte amb l'Ajuntament.

Corominas va dir: «El nou propietari sí que ens ha començat a fer alguna consulta per explicar una mica quina és la seva voluntat i com que això podria modificar alguna de les coses inicialment pensades, jo crec que en uns mesos tindrem més informació». Va considerar que reordenar la vorera i el bicicarril serà cosa de temps.

Les darreres notícies referents al solar el definien com a propietat del Banc Bilbao Vizcaya Argentaria i la intenció explicitada era fer-hi pisos. Sobre les intencions del nou propietari, l'alcalde no en va dir res.

Això no obstant, l'alcalde es va mostrar optimista sobre la combinació de la nova utilitat de la fàbrica i l'ordenació del carrer Pou de Glaç.

Entre el 16 i el 22 de maig, l'Ajuntament va dur a terme proves per deixar el carrer Pou de Glaç en sentit únic. Passats 9 mesos, l'Ajuntament no ha posat el sentit únic.

L'alcalde va apuntarque si bé el projecte de deixar el carrer Pou de Glaç no s'ha pogut dur a terme, l'experiència ha servit per fer millores en la mobilitat.