L'Ajuntament d'Olot. Els dibuixos i signatures estaven marcats en murs i contenidors. Segons ha explicat el cap de la Policia Municipal, Ignasi López, enxampar els joves que es mouen amb esprais i deixen la signatura o el dibuix en una paret per pur divertiment és complicat.

Això no obstant, en el decurs de l'any passat van poder enxampar grafiters en plena feina en diverses ocasions. L'acció més sonada va tenir lloc pel juliol, quan agents de la Policia Municipal van observar 2 joves que es passejaven pel centre d'Olot amb esprais de pintura.

En un moment donat, els joves es van aturar i van fer una pintada en un mur del carrer Sant Pere Màrtir. Els agents que feien el seguiment els van poder atrapar. Quan són agafats, els grafiters han d'afrontar les multes que preveuen les normes de convivència. Poden arribar fins a 780 €. Els policies els decomissen el material i queden com a responsables de netejar el que han embrutat.

La dels grafits és una pràctica que en el seu dia va ser una moda, però en els darrers anys ha perdut part d'allò que havia estat en el passat.

Una altra cosa són les pintades polítiques. En l'acte de presentació de les feines extraordinàries de la neteja d'embornals, senyals de trànsit i grafits, el regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda (PDeCAT), va apuntar que l'estat de crispació política de la tardor passada va incrementar la neteja de grafits, en aquest cas amb sentit polític.

Les neteges de grafits formen part del programa ocupacional denominat Fem dissabte als barris. El programa és finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya.