La connexió a la xarxa d'aigua d'un pou construït l'any passat és la principal inversió del pressupost de l'Ajuntament de Beuda per al 2018. Segons ha explicat l'alcaldessa, Anna Vayreda la posada en servei del pou permetrà acabar amb els problemes d'aigua a l'estiu.

El cost del pou és de 200.000 ?, dels quals 178.000 són finançats per l'Agència Catalana de l'Aigua. La inversió en el pou representa la part més important del pressupost del 2018, el qual puja fins a 695.664 ?.

L'alcaldessa ha explicat que sense el pou pateixen molt per portar aigua a totes les cases. Els problemes són a l'estiu quan la població de Beuda, d'uns 200 habitants, es multiplica per causa de la gent que passa les vacances en les residències rurals.

L'alcaldessa ha recordat que l'estiu passat va publicar un ban per demanar contenció en el consum i no tenir problemes d'abastament. Vayreda ha afegit que les fuites també representen un problema.

«Amb el pou tindrem tota l'aigua que voldrem», ha considerat Vayreda. L'alcaldessa ha explicat que el pou està a la zona de Segueró. Fins ara, la xarxa d'aigua es proveïa d'unes fonts.

En els darrers 10 anys, Beuda ha incorporat a la xarxa d'aigua totes les masies i nuclis. Vayreda ha valorat que ha estat un gran esforç pel municipi.