Els Mossos d'Esquadra realitzen una campanya de control del consum d'alcohol i drogues a les carreteres catalanes coincidint amb el Carnestoltes, amb la que preveu realitzar 618 controls a tot el territori per prevenir accidents.

Segons el Servei Català de Trànsit, aquesta campanya de controls, que va arrencar dijous i es desplegarà fins al dimecres 14 de febrer, la faran tant els Mossos com les policies locals dins dels municipis.

Trànsit alerta que els principals efectes del consum d'alcohol són l'augment del temps de reacció, els problemes de percepció i d'atenció, així com dificultats en el control i coordinació i augment de la somnolència, de manera que l'única taxa segura és 0,0. De fet, segons les últimes dades de l'Institut de Medicina Legal, el 46,2% dels conductors morts en accident de trànsit a Catalunya va donar positiu en el consum d'alcohol, drogues o psicofàrmacs.

A més dels controls, durant aquests dies es desplegaran mesures especials de circulació a les carreteres GI-662 i la C-31 pel Carnaval de Platja d'Aro (Girona) i la C-32 sud pel Carnaval de Sitges (Barcelona).

Pel que fa a Platja d'Aro, s'habilitaran dues mesures especials, a la GI-662 (tram S'Agaró-Castell-Platja d'Aro) i a la C-31 (tram de la rotonda de la Nàutica). Aquest dissabte, a partir de les 3 de la tarda, es tallarà el carril dret de la rotonda del punt quilomètric 3,800 (rotonda de les Ovelles) per facilitar la incorporació dels vehicles que provenen de la carretera C-31. D'altra banda, s'invertirà la prioritat de la rotonda de la GI-662 amb la GI-666 (rotonda de la Nàutica) per facilitar l'entrada i la distribució del trànsit a la població de Platja d'Aro.