La comarca del Gironès ha donat el tret de sortida la tercera edició d'«Al Gironès llegim!», la proposta per fomentar la lectura a través de diverses activitats. La iniciativa compta amb la participació del Consell Comarcal i 14 ajuntaments.

La iniciativa es durà a terme fins al mes d'abril i proposarà presentacions del llibres, contes, recitals de poesia, exposicions o clubs de lectura. L'objectiu, doncs, és que durant aquests tres mesos la lectura sigui la protagonista a la comarca del Gironès.

La presentació de la iniciativa es va fer a Sant Julià de Ramis, amb la participació de Maria Mercè Roca, consellera de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, i els altres representants dels municipis participants. En la presentació, la consellera de Cultura va afirmar que «es tracta d'un projecte engrescador adreçat a tots els públics que va molt més enllà de la lectura, ja que permetrà a tots els lectors conèixer els diferents municipis a partir d'activitats relacionades amb la lectura».

Entre totes les propostes d'«Al Gironès llegim!» hi ha, per exemple, fer el vermut amb un llibre o tenir l'oportunitat de llegir en un bosc de llibres. La programació de totes les activitats es pot consultar a la web oficial.