L'hospital Josep Trueta de Girona oferirà sessions fotogràfiques gratuïtes a les famílies dels nadons prematurs ingressats a l'UCI Neonatal. L'Institut Català de la Salut (ICS) ha signat un conveni de col·laboració amb l'Associació Dits Petits amb la finalitat d'ajudar els nadons ingressats en les unitats de cures intensives pediàtriques i neonatals dels centres hospitalaris de l'organització, i, també, els seus familiars i els equips sanitaris. L'objectiu és contribuir a minimitzar els efectes d'estar en un entorn diferent del familiar, com és l'hospital, i col·laborar en la millora de la seva qualitat de vida.

Mireia Navarro, Victòria Peñafiel i Manu Mestre, pares de nadons que van estar ingressats, van engegar fa dos anys el projecte Dits Petits per oferir a les famílies dels nadons ingressats a la Unitat de Neonatologia de l'Àrea Maternoinfantil de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, reportatges fotogràfics sense cost.

Amb el nou conveni que han signat amb l'ICS, han seleccionat i format més voluntaris per arribar a tots els centres de l'organització que disposen de maternitat. A més de l'hospital Josep Trueta, aquestes sessions es faran a l'hospital Germans Trias i Pujol, l'Arnau de Vilanova de Lleida, el Joan XXIII de Tarragona i l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

Aquesta acció s'emmarca en el nou Pla de responsabilitat social corporativa 2017-2020 que l'ICS ha començat a desplegar a tots els seus centres. El Pla promou una organització saludable, sostenible i solidària amb la ciutadania.