La Fundació Oncolliga Girona amb la recaptació de la tercera edició de l'Oncobike, la prova de 200 quilòmetres en BTT per equips, que se celebrarà el 20 d'octubre a la Vall de Llémena. L'objectiu del nou servei és prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts de càncer, especialment de les dones.

L'objectiu del nou programa és ajudar a pal·liar les incomoditats i alteracions que es deriven de l'agressivitat del tractament -toxicitat a la pell, coïssor, mucoses seques- oferint a les afectades sessions individualitzades. El servei anirà a càrrec de Núria Izquierdo, especialista en estètica oncològica amb qui l'Oncolliga ja ha organitzat diversos tallers.

El programa es posarà en marxa el pròxim mes de març a la seu de l'entitat a Girona, com a prova pilot, però l'objectiu és que si l'avaluació del servei és positiva es pugui externalitzar a través de la col·laboració amb els diferents hospitals comarcals.

El pressupost per a la prova pilot és de 9.800 euros, que es finançaran amb la tercera Oncobike, una cita esportiva i solidària que en les dues edicions anteriors va recollir fons per reformar les dues llars-residència que l'entitat posa a disposició dels familiars de malalts de càncer hospitalitzats.

Les inscripcions per a la prova s'obren avui a www.oncobike.cat i l'organització espera superar els 51 equips de l'any passat, que van recaptar 33.264 euros. El Club Ciclista de Sant Gregori i l'associació Cingles del Llémena col·laboraran en l'organització de la cita, que constarà de dos itineraris, un de 200 km i un de 150 km. Els equips hauran de reunir sis ciclistes, dos dels quals sempre hauran d'estar en ruta, i hauran de fer un donatiu mínim de 500 euros a l'Oncolliga.