L’Opel gairebé solitari de l’aparcament reservat al personal d’Aena de l’aeroport de Girona confirma que l’Aniol Resclosa, premi Carles Rahola de Comunicació Local 2018, per cert, ja hi és. «Vine cap a la terminal, que estem fent les fotos», comenta l’atent assessor de premsa d’Aena. Dos minuts de caminadeta per confirmar que a dins de l’edifici de passatgers l’entrevistat, Lluís Sala, se sotmet a l’objectiu de la càmera. S’ho pren amb paciència i no perd el somriure tot i la pluja d’indicacions que rep del metòdic fotoperiodista -«miri aquí; aixequi el cap, creui els braços».

Clic, clic, clic i clic.

- Ja estem?

- No.

- On vols anar, ara?

Cap als mostradors de facturació s’ha dit. Entre fotografia i fotografia, en un matí tranquil a la terminal, Sala explica que gaudeix de la feina. «M’ho passo bé», apunta.

- Voleu anar a la zona d’embarcament? Heu vist com ha canviat?

Tots, director, assessor de comunicació, fotògraf i entrevistador, cap al control de seguretat. Jaquetes fora, butxaques buides, bosses a la safata i tot cap a l’escàner.

- Aquí tothom passa el control, tothom -diu Sala.

I cap a dalt. El director parla amb sentiment de l’aeroport, del qual destaca la «facilitat d’operació». «Aquí -prossegueix- una escala es pot fer en 30-35 minuts i això vol dir que una companyia pot fer una rotació més diària. Si pensem en un avió, és important. Si pensem en molts avions, més. I si pensem en tots els dies de l’any, imagini’s què representa».

- I tant parlar de Barcelona acabarà matant la marca Girona-Costa Brava?

- Si és per mi, no. Soc de la Costa Brava [de Lloret de Mar], la conec, l’he viscuda i té un atractiu molt important. És una marca que l’hem de dur molt lluny.

Al despatx, abans de començar l’entrevista, acabada la sessió fotogràfica, Sala es treu l’americana, per «comoditat». Ja està a punt per al combat. Parteix com a favorit: és una «roca» per al periodista.