Una alumna de l'escola Maristes, Ariadna Rosas, ha guanyat la fase territorial de la novena Olimpíada de Geologia, que es va celebrar divendres a la Facultat de Ciències de la UdG. Els quatre primers classificats representaran Girona en la fase estatal de la competició, que es disputarà el 17 de març a Segòvia. La delegació gironina la completaran una altra estudiant dels Maristes, Laia Trasserra -que va quedar segona-, i dues alumnes de l'institut Jaume Vicens Vives, Neus Garcia i Ioana Serra -tercera i quarta, respectivament.

Els guanyadors de la prova estatal es classificaran per a la internacional, que està programada per a l'agost a Tailàndia.

En la fase gironina hi han participat 142 estudiants de Batxillerat provinents de 17 centres educatius: els instituts Alexandre Deulofeu, Ramon Muntaner i Cendrassos, de Figueres; Montsoriu, d'Arbúcies; Ramon Coll i Rodés, de Lloret de Mar; Montilivi, Santiago Sobrequés, Maristes, Santa Eugènia, Jaume Vicens Vives i Narcís Xifra, de Girona; Frederic Martí Carreras, de Palafrugell; Vescomtat de Cabrera, d'Hostalric; i els institut de la Bisbal d'Empordà, de Santa Coloma de Farners, de Celrà i de Cassà de la Selva.

Els estudiants van realitzar una prova teòrica amb preguntes específiques de Ciències de la Terra i una altra de pràctica que requeria interpretar un tall geològic, així com també identificar minerals, roques i fòssils. L'alumna amb la millor puntuació ha obtingut una matrícula gratuïta per al primer curs de qualsevol estudi impartit a la Universitat de Girona. A banda dels guanyadors individuals, també s'han premiat els tres primers equips -en aquesta modalitat, el millor estava format per quatre estudiants del Vicens Vives, Ioana Serra, Neus Garcia, Adam Manyé i Miquel Palacio.

L'organització de les Olimpíades de Geologia va a càrrec de l'Associació espanyola per l'ensenyança de les ciències de la terra (Aepect) i el Centre Geocamb, que compten amb el suport del Col·legi Oficial de Geòlegs de Catalunya, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, l'Institut Geològic de Catalunya i el Geoparc de la Catalunya central, entre d'altres.