L’Ajuntament d’Olot, en la seva darrera sessió plenària, va aprovar una modificació de 35.607 € en el contracte de les obres de millora del Firal. L’acord va ser aprovat per unanimitat i l’alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT), va explicar que la modificació suposa un augment de l’1,03% respecte al preu inicial del contracte, valorat en uns 3,4 milions d’euros.

Corominas va indicar que el canvi pressupostari és normal en tota obra i va considerar que encara esperava més situacions d’imprevisió. Va dir: «Si veus algú que enraona sol pel carrer, és que és boig o fa obres a casa». Corominas va especificar que la modificació ha estat pel subministrament provisional d’aigua dels veïns, per garantir l’enllumenat públic a la zona en obres i per millorar el forjat subterrani de la casa Gaietà Vila, llibreria Drac.

A petició d’Anna Barnadas (ERC), l’alcalde va concretar que la llibreria té un subterrani centenari de l’època quan era el cafè Novedades. En les obres, la volta en mal estat del subterrani va haver de ser reforçada. La millora de la volta va tenir lloc en un període de pluges molt fortes. L’aigua va entrar dins i va afectar centenars de llibres.

Desperfectes coberts

Corominas va lamentar i l’incident i va comentar que l’assegurança de l’empresa concessionària cobrirà els desperfectes de la pluja. També va assenyalar que les obres són un inconvenient per als comerços i els bars, però que quan estiguin acabades els comerciants tindran un benefici.

En el debat, Josep Guix (PSC), va dir: «Jo entenc que quan s'aprova un projecte, en el qual hem estat d'acord tots els olotins, cal detectar les petites coses». Mireia Tresserras (CUP) va apuntar que el seu grup s’abstenia per coherència amb la línia que han dut en totes les aprovacions referents a les obres del Firal.