La novena edició de la campa-nya «La premsa a les escoles», que promouen el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Obra Social «la Caixa», va començar ahir a les comarques de Girona i arribarà a 450 alumnes de primer d'ESO a primer de Batxillerat de deu centres educatius diferents.

La iniciativa va a càrrec de dues periodistes col·legiades de la demarcació de Girona i, fins al 22 de març, es realitzarà als instituts Germans Vila Riera, de Camprodon; Salvador Vilarrasa, de Besalú; Montsoriu, d'Arbúcies; Pere Alsius, de Banyoles; Empuriabrava, de Castelló d'Empúries; Salvador Espriu i Vallvera, de Salt; Tossa de Mar, Caldes de Malavella i Llagostera.

El programa, que consisteix en xerrades sobre la professió, compta amb un pressupost de 25.000 euros, arribarà a prop de 3.800 alumnes d'educació Secundària de setanta centres repartits per tot Catalunya: 30 a Barcelona, 10 a Tarragona, el mateix nombre a Lleida i Girona, 5 a les Terres de l'Ebre i 5 més a la Catalunya central.

Els col·legiats que participen en el projecte tenen una àmplia trajectòria professional en l'àmbit periodístic, tal com va informar el Col·legi de Periodistes. Les xerrades ofereixen als estudiants l'oportunitat d'analitzar, entre d'altres temes, les diferents visions de la realitat que aporten els mitjans de comunicació, així com conèixer millor l'ofici dels periodistes, la seva funció i els seus valors.