Una seixantena de militars de la base de Sant Climent Sescebes han estat fent maniobres al llarg d'aquest dimecres al matí per diverses poblacions de l'Alt Empordà. Entre elles, se'ls ha pogut veure pels nuclis urbans d'Orriols (Bàscara), Llampaies i Camallera. També està previst que en les properes hores passin per l'Armentera i Viladamat. En aquesta darrera població, precisament, aquest dimarts al vespre uns 150 veïns i els alcaldes d'aquests municipis es van concentrar davant de l'Ajuntament per protestar contra aquests exercicis. Segons ha explicat l'alcalde de Viladamat, Robert Sabater, els efectius han estat passejant a peu per dins d'aquestes poblacions.

Els municipis van rebre dilluns l'avís de la base militar que aquest dimecres diversos efectius de l'exèrcit farien maniobres als seus termes. En concret, a Bàscara, Saus-Camallera-Llampaies, Viladamat i l'Armentera. Per mostrar el seu rebuig, unes 150 persones (entre els quals hi havia els alcaldes del pobles afectats) es van concentrar aquest dimarts al vespre davant de l'Ajuntament de Viladamat per protestar per la situació.

Els militars han arribat a primera hora del matí a Orriols, a Bàscara, però al llarg del matí també se'ls ha pogut veure passant pels nuclis urbans de Llampais i Camallera. Segons l'alcalde de Vilamalla, Rober Sabater, eren una seixantena. A banda d'ells, també s'hi han pogut veure alguns combois militars.

Alguns veïns han pogut captar amb vídeos i fotografies el moment en què els efectius passaven pels seus termes.

Maniobres a Serinyà el mes de novembre

El passat mes de novembre una trentena de militars també van protagonitzar una marxa pel centre de Serinyà (Pla de l'Estany). En aquesta ocasió, però, la seva presència va sorprendre als veïns i al mateix alcalde, Josep Antoni Ramon (Gent per Serinyà) que celebrava una reunió amb membres del grup municipal a l'Ajuntament. Segons va explicar, l'exèrcit no li havia comunicat les maniobres i, per això, alguns dels habitants del municipi van trucar al consistori alarmats.