El temporal no només va afectar Espanya, ja que la major part d'Europa està patint les conseqüències d'aquest fred siberià. La borrasca Emma almenys ha causat la mort de 25 persones al continent. Al Regne Unit, on han perdut la vida quatre persones, es van tancar carreteres i col·legis i centenars de passatgers es van quedar atrapats a aeroports i estacions de tren. S'espera que aquest temporal segueixi empitjorant fins a demà.

També les nevades van ser molt importants al centre d'Europa, per exemple a Itàlia, on van deixar imatges impactants com el coliseu de Roma o la mítica Pompeia completament cobertes de neu. A Romania també es va patir de manera destacada el temporal, i dues persones van perdre la vida, havent-se de tancar escoles i carreteres.

Paral·lelament, a Polònia la situació va ser extrema durant la matinada d'ahir, ja que en aquest país van morir cinc persones com a conseqüència de les baixes temperatures, que van ser inferiors a 20 graus sota zero en algunes zones del país, segons van informar fonts de la policia, que va haver de treballar de valent.