El ple de l'Ajuntament de Llagostera va aprovar dimecres, per unanimitat, una modificació de crèdit per un import total de 120.125,45 euros per destinar-los a la creació d'un parc d'habitatges socials. Aquesta partida prové de la venda de dues parcel·les que formaven part del patrimoni municipal del sòl del consistori.

Segons va informar el regidor d'Hisenda, Ramon Soler, «es posa la primera pedra per així poder disposar d'un parc d'habitatges per tenir l'oportunitat de destinar-los a finalitats socials».

Tots els grups amb representació municipal (PDeCAT, ERC i AxLL) van destacar la importància de poder començar a adquirir habitatges fent ús del dret de retracte sobre els habitatges procedents d'execucions hipotecàries. En aquest sentit, Soler va remarcar que el problema de l'habitatge és una clara prioritat de govern perquè afecta moltes capes de la societat i que s'ha d'evitar fer-ne un ús polític i no crear falses expectatives: «Hem de ser realistes. Encara que ens agradaria, els ajuntaments no tenim una vareta màgica per poder solucionar problemes greus com les diferències socioeconòmiques, l'atur o el problema de l'habitatge. Cal que la resta d'administracions s'hi impliquin i facilitin els recursos que calen per fer-hi front».

Pis d'emergència

Actualment, l'Ajuntament gestiona un pis d'emergència social gràcies a la signatura d'un conveni amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.