La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa 35 federacions que representen més de 3.000 entitats socials, va participar ahir al Mobile World Congress de Barcelona presentant diverses aplicacions que s'estan fent servir per millorar l'atenció dels col·lectius vulnerables amb els quals treballen. En aquest sentit, demanen la implicació de la indústria mòbil en l'atenció a la vulnerabilitat, i insten empreses i administració a comprometre's per trobar solucions tecnològiques més accessibles i amb un major impacte social.

Entre les aplicacions presentades n'hi havia dues de Suara Cooperativa, una entitat social amb presència a les comarques gironines. Per una banda, l' app InfoBarris, una xarxa col·laborativa que connecta recursos i persones, donant informació de tots els establiments i equipaments d'interès per als professionals. Aquesta eina crea comunitat entre els i les professionals i ajuda a localitzar espais de descans, lavabos, biblioteques, hospitals, cafeteries, etc.

La segona aplicació és Young, un projecte que es va crear per millorar la participació i implicació dels joves en les activitats de la comunitat. L'aplicació pretén donar veu al jovent per poder dur a terme aquelles activitats que els agradaria fer. Adequa l'oferta d'activitat de les entitats dels barris a les necessitats per aconseguir que els joves esdevinguin agents actius dels barris.

Altres entitats que van presentar les seves eines tecnològiques són Arrels Fundació, la Fundació Miquel Valls dedicada als afectats d'ELA o l'Associació Sant Tomàs.