«Quaderns de la Revista de Girona» publica una nova guia centrada en l'art del Ripollès que es va presentar divendres al Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses.

La guia, escrita per Eusebi Puigdemunt, pretén donar a conèixer les activitats artístiques de la comarca del Ripollès al llarg dels segles XIX i XX i els primers anys del XXI amb una mirada integral i directa a la història de l'art viscuda en aquesta comarca, a l'activitat artística que hi ha hagut i a la que encara està en voga avui en dia.

Al llarg de tots els números publicats, la col·lecció ha fet un intens recorregut per la geografia, la cultura i la història de les terres gironines a partir de dues línies de publicació: les monografies locals (estudis sobre el passat i el present de pobles i ciutats) i les guies (dedicades a qüestions d'abast general).

El llibre

La guia Art i artistes del Ripollès apropa el lector a la realitat artística viscuda a la comarca del Ripollès des de la segona meitat del segle XIX, quan molts pintors, encuriosits i esperonats alhora per la pràctica excursionista, visitaven el Ripollès i deixaven constància del que hi veien amb els seus paisatges. A partir d'aquesta premissa, l'autor del quadern va desgranant tots aquells aspectes relacionats amb la pràctica artística en aquestes comarques, des de donar a conèixer els noms dels artistes, fins a explicar la literatura, els centres culturals, les arts gràfiques i l'arquitectura que hi estan vinculats.

La presentació va anar a càrrec del vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; de Montserrat Tallant, regidora de Cultura de Sant Joan de les Abadesses; representants de CaixaBank, de la directora de «Quaderns de la Revista de Girona», de l'historiador de l'art Joan Sala, i d'Eusebi Puigdemunt, autor del llibre.