Comisions Obreres ha denunciat que el parc de bombers Es veu que una peça de la caldera es va fer malbé i l'empresa que fa el manteniment no ha resolt la substitució.

La situació va fer que, durant les nevades del 25 de febrer i 26 de febrer, els efectius destinats a Olot haguessin de desplaçar-se fora del parc per dutxar-se. A més, fa uns 10 dies que els bombers han d'estar dins del parc abrigats com si estiguessin a l'exterior. El sindicat també ha considerat que les solucions proposades per resoldre la situació de manera provisional no estan funcionant. Actualment, l'edifici s'escalfa amb calefactors elèctrics, una alternativa, segons el sindicat, insuficient per climatitzar una superfície de 1.200 m2.

Pel que fa a la falta d'aigua calenta sanitària, el sindicat considera que el calefactor que ha instal·lat l'empresa responsable del manteniment dels parcs, Ilerfred/Climasip, és massa petit. Els litres d'aigua calenta, asseguren, es perden per les canonades de la instal·lació sense que arribi del tot a les dutxes. En tot cas afirmen que el calefactor provisional no permet donar servei a tota la plantilla, 45 bombers en diferents torns.

El sindicat creu que la situació empitjora les condicions laborals dels efectius destinats al parc ubicat a Olot. El parc de bombers d'Olot acull els efectius destinats a la Garrotxa però també és una de les seus del grup d'actuacions especials i rescats de muntanya (GRAE). Disposa d'un heliport d'on surten els efectius que rescaten persones perdudes o caigudes a les muntanyes de la Garrotxa i del Ripollès.

L'edifici va ser posat en servei el 2015 després d'una inversió de més de 3 milions d'euros. Segons CCOO D'entre elles, destaca que a principis de febrer d'enguany la cuina va quedar inutilitzada durant cinc dies per un problema a les canonades. La reparació encara no està del tot acabada. A més, el sindicat recorda que des del 9 de febrer i durant cinc dies, la cuina de l'equipament no es va poder fer servir arran d'un problema a les canonades. Ara, la cuina està operativa però CCOO reclama que s'acabi la reparació i es posi el pladur que falta.