El Consorci de les Vies Verdes ha adquirit noves unitats de diversos models de bicicletes adaptades ( handbikes, trikes i tàndems). L'any 2017 havien adquirit 10 unitats que van repartir entre empreses del territori agents econòmics del Consorci per tal que les lloguessin a usuaris al mateix preu que lloguen les bicicletes convencionals. Amb els anys, han quedat obsoletes i ara, amb els nous models adquirits, pretenen tornar-les a cedir temporalment i gratuïtament entre els agents econòmics així com a organitzacions sense ànim de lucre del tercer sector de la província adherits al Consorci.

El passat 2 de febrer es va aprovar inicialment el nou reglament que regula la cessió d'aquestes bicicletes adaptades, els beneficiaris de les cessions, el termini (de 5 anys prorrogables a 5 més), les característiques dels béns i les obligacions, entre altres. L'edicte es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Girona (BOPG) el 13 de febrer i actualment es troba en procés d'informació pública.

Amb aquesta acció, el Consorci vol afavorir l'ús de les Vies Verdes entre el col·lectiu amb algun tipus de problemàtica funcional.