L'Audiència de Girona ha absolt els Audiència de Gironados agents de la Guàrdia Civil acusats de segrestar un home a Girona, endur-se'l emmanillat a una zona boscosa i exigir-li diners el 6 de novembre del 2013. També ha dictat sentència absolutòria per als altres dos processats, que, segons sostenien les acusacions, es van posar d'acord amb els guàrdies civils per esperar la víctima al portal de casa seva, carregar-la en un cotxe i emportar-se'l fins a un descampat de Vilablareix per extorquir-la.

La sentència conclou que la versió de la víctima, de la seva dona i d'un testimoni contenen «tantes imprecisions, incoherències i contradiccions» que fa «impossible» condemnar-los. L'absolució, detalla el tribunal, és per falta de proves i no perquè es creguin la versió dels guàrdies civils. De fet, la sentència afirma que les seves explicacions al judici són un «pur deliri» i que superen «la majoria dels relats exculpatoris de ficció» que han escoltat «mai».

«L'única conclusió possible, quan es té el convenciment que tots falten a la veritat en major o menor grau, és dictar una sentència absolutòria per falta de proves», resumeix la secció tercera de l'Audiència Provincial en la sentència. D'entrada, la resolució judicial analitza la declaració de l'home, a qui s'ha relacionat amb el narcotràfic, de la seva parella, que també va denunciar que els acusats la van agredir, i d'una veïna que va veure part de la disputa.

El tribunal ressalta que han incorregut en tantes contradiccions que, al final del judici, ha estat impossible acreditar molts fets bàsics: el lloc on suposadament es va produir l'agressió, si algun dels processats va exhibir una arma de foc, si van intentar entrar per la força a casa de les víctimes, si li van provocar ferides o si el van obligar a pujar al cotxe per dur-lo a un descampat. A més, el tribunal recorre a la ironia per subratllar que hi ha dues afirmacions de la principal víctima a les que no pot donar cap tipus de credibilitat perquè són contràries a «l'actuació normal de qualsevol extorsionador». La fiscalia demanava 9 anys de presó per als dos guàrdies civils i de 8 anys per als altres dos acusats per robatori amb violència, detenció il·legal i lesions.