El director esportiu de l´Uni Girona, Pere Puig, ha rebut una citació policial per acudir davant la comandància de la Guàrdia Civil de l´Estartit per un presumpte d´incitació a l´odi i amenaces. Puig, però, ja ha decidit que no s´hi presentarà per denunciar el que considera una «mala utilització» d´aquest tipus de delictes previstos al codi penal per «actuacions que s´emmarquen dins la llibertat d´expressió», va assegurar la seva advocada, Montserrat Vinyets, afegint que s´haurien d´aplicar per defensar «minories que es troben en situació de vulnerabilitat».

La citació arriba per la denúncia que va interposar el 19 de febrer un veí de l´Estartit, que apareixia en un vídeo difós en «un grup tancat» d´una xarxa social despenjant llaços grocs. La gravació l´hauria fet una persona que, segons el denunciant, l´hauria increpat mentre els despenjava i després es va difondre a la xarxa.

El denunciant afirma a la denúncia que arran de la difusió del document audiovisual li han fet pintades a casa seva i ha rebut amenaces. Una d´elles, provindria d´una trucada que s´hauria fet des d´un telèfon vinculat al club esportiu de bàsquet i que s´atribueix a Puig. A la denúncia, també hi apareix la persona que hauria penjat el vídeo a Internet, que ja va comparèixer davant la Guàrdia Civil dimarts passat i que es va acollir al seu dret a no declarar.

«Es dona la paradoxa que, precisament, el denunciant ha fet apel·lacions al franquisme i comentaris racistes però mai se l´ha perseguit», va remarcar l´advocada de Puig. En canvi, «aquells que exerceixen el seu dret a la participació política són perseguits policialment i judicial», va afegir.

Decideix no comparèixer

Vinyets va explicar que ja s´ha comunicat la decisió a la Guàrdia Civil i que no creu que això pugui comportar conseqüències. «En principi, nosaltres creiem que la no compareixença no generarà cap detenció per la poca entitat de l´assumpte. Creiem que el que farà la policia és fer una diligència, tancar l´expedient i remetre´l al jutjat», va detallar l´advocada. Un cop això arribi als jutjats, «haurà de ser l´autoritat judicial qui decideixi si cal arxivar-ho o si cal practicar alguna diligència més».