El 16 de juny del 2017 es va celebrar una reunió de la Mesa General de la Funció Pública amb els sindicats CCOO i UGT asseguts amb el Govern de la Generalitat de Catalunya. En aquesta trobada es van acordar certs punts com donar estabilitat a les plantilles de treballadors així com reduir-ne l'índex de temporalitat.

Aquesta darrera mesura ha despertat certs dubtes entre les persones que es troben en aquesta situació, i és per aquest motiu que el dimarts passat la UGT va celebrar unes reunions de caràcter orientatiu per tal de resoldre els possibles dubtes que poguessin sortir i assessorar els treballadors i treballadores que podrien ser afectats per la reducció dels interinatges amb les noves convocatòries d'oposicions.

15 anys no són garantia

El sindicat va deixar clar des d'un bon principi que la convocatòria d'oposicions era una «possibilitat d'entrar a l'administració de forma indefinida». Tot i això van avisar que davant de la pèrdua de l'interinatge s'havien de presentar igualment a les oposicions perquè «fer 15 anys que es treballa allà» no era garantia suficient per adquirir el lloc. També van recordar que les places no eren noves, sinó que la convocatòria seria sobre places ja ocupades, l'accés de les quals s'executaria en un termini de tres anys.

Possibles indemnitzacions

Un dels ponents de l'assemblea va ser Pere Ciutat, lletrat del gabinet jurídic de la UGT, que va afirmar que hi havia «molta inquietud entre els interins». Un dels motius principals és la manca d'una indemnització, ja que «un cop els han cessat, encara que faci 6, 10 o 20 anys que treballen al servei de l'administració no reben res», va assegurar.

L'advocat va explicar que en una de les sentències del Tribunal Superior de la Unió Europea s'establia que els interins tenien dret a tenir una indemnització i va aprofitar per recordar que a la ciutat de Barcelona es va donar el cas d'una sentència favorable en aquest sentit. «Creiem que també s'ha d'aplicar a les comarques gironines i, de fet, estem iniciant un procés de reclamació davant dels jutjats», va afegir.