L'Ajuntament de les Planes, en un ple extraordinari fet fa pocs dies, va aprovar la municipalització en part del servei de neteja dels edificis municipals. L'acord va tirar endavant amb els vots a favor dels regidors del PDeCAT i el vot en contra de la representant d'IDLP-PM a l'oposició, Concepció Usan.

L'alcalde, Eduard Llorà (PDeCAT), ha explicat que ben aviat acabarà la concessió del servei de neteja dels edificis públics del poble. Així doncs, ha apuntat que l'equip de govern ha considerat que era el moment de fer unes clàusules noves i municipalitzar part del servei.

Sobre la base de les noves clàusules, el nou concessionari només podrà obtenir la meitat dels serveis de neteja. Segons Llorà, la resta del servei anirà a càrrec de personal contractat per l'Ajuntament.

L'alcalde ha precisat que seran tres dones contractades a mitja jornada. Ha explicat que la seva jornada laboral començarà a les 17 hores i acabarà al voltant de les 20 hores.

Les dones faran la neteja de l'escola i de la llar d'infants, mentre que l'empresa concessionària s'encarregarà de la neteja del centre cívic, l'Ajuntament i la resta d'equipaments municipals.

L'alcalde ha explicat que la nova ordenació del servei de neteja representa un estalvi de 15.000 ? anuals a les arques municipals i alhora suposa la contracció directe de 3 veïnes del poble. L'Ajuntament de les Planes és responsable del manteniment i neteja de l'escola. Es tracta d'un edifici que ara està dins de la celebració del centenari.

Per tal de posar l'edifici en condicions per l'efemèride, l'Ajuntament ha fet un seguit de millores a l'edifici. Hi ha posat calderes, ha millorat els tancaments i ben aviat millorarà la façana.