La premsa internacional es va fer ressò d'una vaga feminista a Espanya «històrica» ??i «sense precedents» coincidint amb el 8 de març en les edicions digitals.

En concret, el New York Times va publicar un especial titulat «Dia Internacional de la Dona 2018: Més enllà del #MeToo, amb orgull, protestes i pressió», en què destaquen la mobilització feminista a Espanya on, segons precisen, les dones no només han parat en els seus llocs de treball sinó que també han fet vaga «domèstica».

També a la CNN es va fer ressò de les reivindicacions de les dones espanyoles en un article en el qual el canal destacava que «milers de dones estan ocupant els carrers» com a part de la vaga general pel Dia Internacional de la Dona.

A la Gran Bretanya, la BBC nar­rava sota el títol «Treballadores espanyoles en vaga feminista» com les espanyoles s'havien mobilitzat en una vaga «sense precedents» per denunciar la desigualtat de gènere i la discriminació per raó de sexe.

Igualment, el diari britànic The Guardian recollia la dada de 5,3 milions de treballadores i treballadors que van parar ahir per denunciar la bretxa salarial, la violència de gènere o la discriminació que pateixen les dones pel fet de ser-ho.

The Telegraph també la definia com una «vaga sense precedents» a Espanya per reivindicar la igualtat en la feina i la llar, «per acabar amb la cultura masclista i contra la violència de gènere» i posava en relleu les nombroses manifestacions en diferents ciutats del país.

Entre els mitjans de parla francesa, Le Monde titulava «A Espanya, les dones fan vaga per "aturar el món"». «És ja una victòria. Després que els moviments socials i sindicals cridessin a la primera vaga feminista d'Espanya el 8 de març, la defensa dels drets de les dones ha estat a la primera plana de la premsa, els debats polítics i en l'activitat legislativa», subratllava el rotatiu, que també destacava que moltes dones s'havien organitzat al costat de les seves companyes de professió per manifestar-se, com les artistes, les científiques, les universitàries i les periodistes.

D'«històrica» ??van qualificat la vaga feminista alguns diaris de Sud-amèrica com l'argentí La Nación que destaca l'ampli seguiment de les aturades i les «milers de persones amb banderes i roba de color violeta» congregades als carrers.

Per la seva banda, el diari oficial del Vaticà, L'Osservatore Romano es feia ressò així mateix de les mobilitzacions que van tenir lloc en diferents països del món, entre ells, Espanya.«El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, s'ha convertit aquest any en setanta països del món en una jornada de vaga», assenyalava el diari, alhora que destacava les reivindicacions de les dones, en concret, les seves protestes contra les desigualtats en el món laboral.