L´Ajuntament d´Olot, en una de les seves darreres juntes de govern, va aprovar la nova Comissió del Nomenclàtor. Es tracta de l´assemblea que dona el vistiplau a les propostes de denominació dels carrers i les places de la ciutat. La comissió està formada per Josep Berga (president i regidor de l´àrea de Cultura), Antoni Mayans (director de l´Arxiu Comarcal de la Garrotxa), Ramon Prat Planas (cap de l´àrea d´Infraestructures), Esther Santaló (responsable del Consorci per la Normalització lingüística), Tomas Costa (pedagog), Josep Murlà (historiador) i Joan Barnadas (historiador).

Carrer 1 d´octubre

De normal, la comissió del nomenclàtor ha de decidir les personalitats que seran recordades a les places i carrers o els noms d´arbre, de ciutat o nació que duran els nous carrers i places. Poques vegades hi ha canvis si no és que la personalitat hagués estat relacionada amb el franquisme.

Això no obstant, ara la comissió haurà d´afrontar el compromís de designar una plaça o un carrer per recordar el dia 1 d´octubre del 2017. En un dels darrers plens, l´Ajuntament va aprovar una moció d´ERC que demanava treure el nom d´avinguda Reis Catòlics i posar el d´1 d´octubre. Al final, el ple va acordar deixar la decisió de la plaça o carrer que ha de recordar el referèndum català per la independència a la comissió del nomenclàtor.

Un altre compromís és el de satisfer la demanda de la Plataforma per a la reivindicació de la personalitat de la cantant Cándida Pérez. Demanen l´actual ronda de les Fonts o un espai situat al costat del carrer Josep Maria Folch i Torras. Fa uns 18 anys que reivindiquen la cantant i compositora.