L’alcalde de Riudaura, David Jané (Fem Riudaura) en el darrer ple va comunicar una actuació d’urgència a la riera de Riudaura, que passa en paral·lel al nucli urbà. Jané va explicar que les darreres precipitacions de neu i de pluja han descalçat una part del marge de la riera propera al carrer Tiradors.

Va concretar que l’origen del descalçament són les runes d’una part d’una casa que es va ensorrar damunt de la llera de la riera fa uns 5 anys. Des de llavors, les runes han format una barrera que ha variat el curs de l’aigua.

El problema està en el fet que quan hi ha una riuada les aigües tendeixen a voler seguir el curs natural i formen un remolí davant de les runes. L’efecte del remolí és que l’aigua escomet els marges i els descalça.

L’alcalde ha explicat que fins fa poc esperaven que l’Agència Catalana de l’Aigua tragués les runes, però no ho ha fet. Ara, es troben que si no actuen d’urgència l’aigua els descalçarà tot el marge. Per això, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) els ha aconsellat que encarreguin una valoració del que costaria al municipi treure les runes i tornar el curs normal a la riera de Riudaura. També compten amb una aportació de material per substituir la part de marge descalçada que ha aportat de manera desinteressada un veí.

Devolució de terrenys

En la mateixa sessió, el ple va aprovar per unanimitat la sol·licitud de devolució d’uns terrenys ubicats al costat de l’Escola Lluís Castells al Departament d’Ensenyament. L’alcalde de Riudaura ha explicat que són uns terrenys que en el seu moment van ser cedits al Departament d’Ensenyament per fer-hi l’escola.

Això no obstant, l’escola va ocupar menys espai i no els va ocupar. Ara, l’Ajuntament en reclama el retorn per tal de fer-hi un espai recordatori de l’1 d’octubre a la localitat. Consideren que és el lloc més adient, perquè a l'escola van tenir lloc les votacions i la gent hi va passar la diada.