La Fundació Centre Internacional de Música Antiga (CIMA), l'entitat fundada per Jordi Savall i Montserrat Figueras, oferirà demà dos concerts per als pacients ingressats a l'hospital Josep Trueta. Els músics Driss El Maloumi (llaüt), Ballaké Sissoko (kora) i Rajery (arpa de tubs) oferiran el concert Músiques d'Àfrica a les 11 a la planta d'Oncologia i a les 11.45 a la de Cirurgia.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins l'activitat que fa l'entitat per fer arribar els concerts a espais on no sempre arriba la música com, per exemple, hospitals o presons. Ho fa amb la col·laboració de músics de diversos països i tradicions culturals que participen habitualment en les produccions del mestre Jordi Savall.

D'aquesta manera, no només apropen la música a les persones que més la necessiten sinó que també donen a conèixer diverses tradicions musicals amb instruments de l'època.

La fundació CIMA ha batejat aquesta iniciativa amb el nom de Somni d'Orfeu, basant-se en el mite d'Orfeu, per la creença en el poder de la música i en la capacitat que pot tenir per ajudar l'ésser humà a retrobar l'harmonia en la seva vida i la pau en el cor.