La Cellera de Ter va celebrar ahir la Fira i Festa de la Matança del Porc. Quaranta-cinc anys després que els membres del Centre Cultural Parroquial de la Cellera de Ter decidissin recuperar la festa de la matança del porc a l'aire lliure, la trobada s'ha convertit en tota una tradició que aplega bona part dels veïns del poble.

Des de les 9 del matí fins a les 7 de la tarda, la zona del carrer de la Barca, el passeig de l'Estació i el carrer Codina van acollir les activitats de la fira i festa amb parades de productes relacionats amb el porc, artesania i alimentació, i també activitats d'animació, exposicions, sardanes i una caminada popular que va donar pas al dinar tradicional.

Un dels trets distintius de la Fira és el gran nombre de voluntaris que es mobilitzen i que durant tot el matí no van parar de cuinar. Segons indiquen, servir prop de mil comensals suposa un repte organitzatiu que no es pot assolir sense una bona organització. El dinar conserva tots els ingredients tradicionals d'un àpat d'un dia d'hivern de qualsevol casa de pagès del Ter Brugent i on un dels ingredients estrella són els greixons o xinxarrels.