L'Ajuntament de la Vall d'en BasA partir de l'abril, els veïns podran anar a l'Ajuntament i recollir un mesurador i posar-lo al costat del comptador.

Fonts de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas han informat que disposen de 10 mesuradors que deixaran als primers veïns que els demanin. Quan estiguin tots deixats, els veïns es podran apuntar en una llista d'espera.

L'aparell els detectarà les pujades i les baixades d'energia. Per exemple, si engeguen un assecador de cabells, observaran una pujada severa del consum. També els marcarà el consum nocturn, quan està tot apagat i en teoria no s'hauria de gastar.

Potència contractada

Les mateixes fonts han indicat que, a partir del consum detectat amb els aparells, els veïns poden canviar la potència contractada. Per exemple, si gasten una potència de menys de 5 watts, no cal tenir-ne 10 de contractats.

També han indicat que els mesuradors permeten detectar les plaques solars que es necessiten per dotar d'energia neta una llar. De fet, la iniciativa dels mesuradors forma part de les jornades referents a la transició energètica que tenen lloc al centre social de Can Trona que va començar el passat cap de setmana i durarà fins al dia 29 d'abril.

La voluntat és difondre la transició del consum d'energies d'origen mineral cap a energies més netes com són les provinents del sol, de l'aigua i del vent.

Apostar pel sol

Més de 150 persones van donar-se cita a Can Trona, a la Vall d'en Bas, abans-d'ahir, en motiu de la primera jornada del cicle «Transició Energètica». Sota el títol Apostem pel Sol, l'esdeveniment va fer una fotografia actual de l'ús de les energies renovablesa Catalunya i va posar en valor la importància de fomentar-ne un major ús.

Amb les xerrades també es va informar els assistents de les opcions de consum i producció d'energies renovables a casa. Les explicacions es van centrar en l'energia solar i es van mostrar en funcionament plaques solars i un equip solar. El cicle «Transició Energètica» finalitzarà amb la segona jornada titulada Apostem per la mobilitat sostenible. En aquest cas parlaran de vehicles elèctrics i compartits.